Program politic – George Stângă
 
Ne ridicăm pentru Galați!

Program Politic

 
Ne ridicăm pentru Galați!

Program Politic

 

Sănătate
Infrastructură
Gaze
Unități de învățământ
Rentabilizare energetică
Atragerea de fonduri europene
Nucleu
Țăranul gălățean
Administrație

 

Sănătate
Infrastructură
Gaze
Unități de învățământ
Rentabilizare energetică
Atragerea de fonduri europene
Nucleu
Țăranul gălățean
AdministrațieSănătate

Ruta medicală

Sistemul actual de sănătate este unul rigid, cu serioase lacune. Gălățenii merită mai mult decât li s-a oferit până acum, drept urmare, problemele sistemului de sănătate cer o rezolvare imediată. Soluția este una simplă: servicii care să aibă ca unică prioritate pacientul, și anume:

Rețea de sănătate prin conectivitate între unități medicale, dispensare, policlinici și centre umane;
Dotarea cu aparatură medicală și modernizarea spațiilor deja existente;
Construcția de noi unități medicale în comunele din județul Galați;
Asistență medicală specializată pentru seniori.

Prin sport

Dezvoltarea sportului de masă
Construirea de baze sportive

Infrastructură și siguranță în trafic


La nivelul traficului din Județul Galați, ne confruntăm zi de zi cu probleme generate de o administrație care nu lucrează în slujba cetățeanului. Infrastructura rutieră are nevoie de o schimbare și de investiții care să le aducă gălățenilor beneficii pe termen lung, cum ar fi:

Lărgirea drumurilor județene la 4 benzi; Iluminarea publică cu led și alimentare cu panouri solare;

Amenajarea de perdele forestiere și parazăpezi;

Amenajarea de rigole pentru drumuri comunale.Protecția animalelor

Înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară pentru Protecția Animalelor;

Adăposturi pentru animale de companie (câini și pisici) și pentru animale domestice (bovine, cabaline, ovine sau suine);

Serviciu de ecarisaj (colectarea cadavrelor din gospodariile populație) - obligație a Consiliului Județean conform Ordonanței nr. 24/2016;

Activități de neutralizare a deșeurilor de origine animală.


Extinderea magistralei de gaze în nordul județului Galați


Magistrala din Estul județul Galați va tranzita localitățile: Smârdan,Tulucești, Frumusița, Scânteiești, Foltești, Măstăcani, Fârțănești, Vlădești, Oancea, Suceveni, Cavadinești.

Magistrala din Centrul județului va tranzita localitățile: Slobozia, Cuza Vodă, Pechea, Suhurlui, Rediu, Cuca.

Magistrala din Nord-Vestul județului va tranzita localitățile: Corod, Smulți, Certești, Drăgușeni, Bălăbănești, Bălășești.Permis de Tecuci

În calitatea mea de senator, am avut ocazia să interacționez constant cu gălățenii, lucru care m-a ajutat să le aflu problemele și cele mai mari nevoi. Campania „Permis de Tecuci” a fost demarată în urma nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor, sătui să stea la cozi interminabile și să cheltuie sume mari de bani pe drumuri. Astfel, am ales să ușurez viața cetățenilor și să lupt pentru o schimbare în folosul lor!

Punct de eliberare permise de conducere şi înmatriculări auto;

Inițiativa civică „Permis de Tecuci”: 10.000 de semături;

Beneficiari: 150.000 de locuitori din Tecuci și din alte 22 de localități limitrofe.


Nucleu


Crearea unei „mese rotunde” cu oameni cu experiență și expertiză în toate domeniile necesare dezvoltării zonale. La această masă rotundă trebuie să fie prezenți oameni de afaceri, IMM, rector, juriști, economiști, pentru că numai împreună putem crea un mediu propice pentru mediul de afaceri, numai așa putem să atragem investitori care să creeze locuri de munca

Nucleul are un rol important pentru a susține și prezenta strategia noastră de dezvoltare, prin participarea la cât mai multe târguri și conferințe internaționale, unde investitorii caută zone de dezvoltare.Centru Regional Legumicol, la Galați

Județul Galați este un bazin legumicol cu potenţial ridicat, care are nevoie de investiții și oameni care să se ridice de la masă și să lupte pentru oportunitățile de dezvoltare. Pentru asta, există soluții simple și eficiente:

Crearea de centre de colectare legume (hangare, depozite frigorifice);

Piață Volantă pentru producătorii de produse agro-alimentare;

Prețuri corecte;

Parteneriat public-privat pe Fabrică de conserve.


Administrație


Misiunea mea este de a fi președintele gălățenilor, nu al primarilor de o anumită culoare politică.

Lupta pe care o voi duce alături de dumneavoastră este o luptă pentru o politică administrativă onestă, fără abuzuri, care să funcționeze după nevoile oamenilor.

Primul lucru pe care îl voi face va fi să-i pun pe toți funcționarii să răspundă la telefoanele de serviciu. Este inadmisibil ca, pentru niște costuri enorme, nimeni să nu răspundă, măcar telefonic, la nevoile gălățenilor.

Pandemia ne-a pus încă o dată în fața faptului împlinit. Avem o administrație greoaie, unde „fișa online se depune la ghișeu”, iar cetățeanul este nevoit să facă o mulțime de drumuri și chiar să revină de mai multe ori la același ghișeu pentru a se asigura că totul este în regulă.

Soluția este una simplă: implementarea de softuri și dotarea primăriilor cu aplicații care să faciliteze relația cu cetățeanul, mai ales că, în ziua de astăzi, majoritatea oamenilor au un telefon mobil smart, cu acces la internet.