Echipa – George Stângă
 
Galați, un județ în care #sepoate!

Echipa

 
Galați, un județ în care #sepoate!

Echipa

Consilieri județeni

Cătălin MOROȘAN

Am venit în echipa PNL Galați la invitația unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai mei, George Stângă, un om, care înainte de a fi politician, este un camarad și un om de echipă.
În cadrul acestei colaborări, a contat și experiența mea acumulată în opt ani de politică liberală. Îl știu pe George de când eram amândoi președinți la tineret la Galați, respectiv la Iași și încă de atunci am legat o prietenie strânsă bazată pe fair-play și sinceritate.
George Stângă a crezut în proiectul și în viziunea mea în legătură cu promovarea sportului în rândul copiilor și adolescenților și asta m-a determinat să mă alătur echipei PNL Galați pentru câștigarea alegerilor locale la Consiliul Județean Galați. Am acceptat cu onoare să fiu eu, cel care deschide lista de consilieri județeni. În plus, am fost cu atât mai motivat cu cât eu sunt student la Universitatea „Dunărea de jos” și m-am atașat foarte mult de Galați.
Ceea ce eu vreau să fac la Galați ca și concept va fi, cu siguranță, o viziune proiectată și la nivel național.
Am fost surprins să văd că deși știam că la Galați există un specific sportiv, astăzi în municipiul Galați și în întreg județul sunt zero investiții către acest sector.
Ceea ce nu înțeleg mulți dintre politicienii vechi este că pregătirea unei generații viitoare este, de fapt, construcția unei structuri solide a societății. Sportul nu a mai fost încurajat de autorități, iar asta se vede deja în comportamentul copiilor care mănâncă nesănătos și care își petrec aproape tot timpul în fața calculatorului.
Trecem printr-o perioadă grea, de pandemie, și înțeleg cât este de dificil să-i mobilizăm pe tineri să facă sport în condițiile în care până și cursurile școlare se petrec online, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să investim în sănătatea copiilor prin sport.
Vom crea cluburi sportive în toate comunele unde vor fi organizate competiții cu finanțare de la Consiliul Județean Galați și vom crea programe pentru motivarea copiilor și adolescenților să facă sport.
Pentru tinerii care provin din familii defavorizate, șansa de a face sport este o oportunitate pentru a se dezvolta în viață. Am dedicat un capitol din programul nostru acestui segment de populație și astfel ne dorim să vizăm educația prin sport și totodată șansa de integrare socială.
Am văzut în nenumărate cazuri diferenţa pe care o face educaţia adecvată, pragmatică, în viaţa părintelui şi a copilului său, mai ales a celor din medii vulnerabile. De aceea, cred că, este nevoie să dezvoltăm un program care să schimbe viața copiilor din familii cu resurse restrânse.
Ţintim prin acest program să creştem accesul la educaţie și sănătate pentru copii şi tineri proveniţi din familii defavorizate
În multe cazuri, aceste realităţi care au drept consecinţă fie abandonul şcolar foarte timpuriu, sau chiar analfabetismul.
Ne dorim creșterea calității vieții prin facilitarea accesului copiilor, tinerilor la activități și antrenamente sportive vin în același timp cu o disciplină specifică, cu educație nutrițională și cu motivarea câștigului de bani din competiții.

Eugenia-Simona ANTOFI

Am 49 de ani, sunt profesor universitar și, din martie 2020, decan al Facultății de Litere din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Sunt licențiată în Filologie, absolvind, în 1995, Facultatea de Litere a Universității București, cu specializarea Limba și literatura română – limba și literatura franceză și, imediat apoi, un an de studii aprofundate în același domeniu. Sunt, de asemenea, din 2004, doctor în Filologie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În intervalul 1996 – 2010, după angajarea mea ca preparator universitar la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, am parcurs toate treptele ierarhiei profesionale, devenind, în 2009, profesor universitar și, din 2010, conducător de doctorat. Din 2019 sunt cercetător asociat al Institutului de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” – Academia Română. Experiența mea didactică și științifică a fost completată de cea managerială, întrucât am fost, vreme de 12 ani, directorul departamenului de literatură, lingvistică și jurnalism al Facultății de Litere. Provin dintr-o familie cu adânci rădăcini în învățământul românesc, sunt căsătorită cu un profesor și sunt mama a trei copii.

În cei 24 de ani de carieră universitară am format generații de tineri, le-am dezvoltat gândirea critică și încrederea în forțele proprii, și am parcurs calea autoformării împreună cu ei. Colaborarea cu mințile tinere și dinamice m-a ajutat să înțeleg și să îmi asum complexitatea și dificultatea construirii și educării oamenilor. Activitatea didactică de până acum mi-a permis să stabilesc legături puternice, profesionale și afective, atât cu foștii studenți, masteranzi și doctoranzi, cât și cu colegii mei din învățământul preuniversitar urban și rural, deopotrivă – oameni deștepți, tineri și frumoși la suflet. Mulți mi-au devenit prieteni, iar eu îi prețuiesc și îi respect ca profesioniști cărora le-am încredințat, fără rezerve, educația școlară a copiilor mei.

Ceea ce cred că trebuie făcut - și mă voi implica direct și total în aceste activități – presupune, mai întâi, perfecționarea profesională și îmbunătățirea administrativă a circuitului care leagă prima treaptă de formare și educare - învățământul preuniversitar, de Universitate și pe aceasta, prin absolvenții ei, din nou, de învățământul preuniversitar și, desigur, de alte domenii precum cultura, mass media, mediul socio-economic etc. Resursele alocate, calitatea cadrelor didactice și sprijinirea directă a procesului educațional, cu toate componentele lui, sunt esențiale pentru formarea generațiilor tinere, dezvoltarea județului și a comunității noastre. Apoi, este nevoie ca parteneriatele și proiectele educaționale, proiectele de formare a resurselor umane, proiectele de cercetare – dezvoltare – inovare comune să completeze circuitul educațional menționat. Totodată, trebuie dezvoltate și extinse, prin proiecte culturale de anvergură, parteneriatele existente între administrația publică locală, Universitate, instituțiile de cultură și instituțiile media din județul nostru.

Fac parte dintr-o echipă tânără, de oameni hotărâți și capabili să pună în practică, sub deviza Partidului Național Liberal – Prin noi înșine! – o politică nu doar coerentă în ansamblul ei, ci și bazată pe o analiză responsabilă a nevoilor concrete ale oamenilor din întreg județul Galați. Suntem o forță umană și politică responsabilă, unită, prin a cărei muncă și implicare se va produce o schimbare radicală în județul nostru – în sensul dezvoltării, modernizării și al europenizării prin fapte!

Georgia-Cornelia MOCANU

Votați (sau alegeți) doctorul potrivit pentru o comunitate sănătoasă.

Sunt medic psihiatru și preocuparea mea o reprezinta tratarea cu respect și demnitate a pacientului, indiferent de stadiul bolii.

Având grija de pacienți, avem grija și de familiile lor.

Prin acordarea de îngrijiri adecvate pacienților cronici aflați în faze terminale, eliberam familiile de responsabilitatea care cade pe umerii lor. Astfel, pacienții trăiesc ultimele clipe cu decenta și mor demni, lăsând amintirea vieții lor, și nu a suferinței ce i-a marcat în final.

Prin asistenta specializata oferita tuturor categoriilor de pacienți, asiguram atât paliatia, cât și preventia; prevenția tulburărilor ce pot apărea aparținători lor în urma traumei de a îngriji un bolnav acasă, cu neputință și resemnare.

PNL este singurul partid care susține proiectul de înființare a centrelor de îngrijire pt pacienții cu cancer în stadii terminale.

Toți oamenii trebuie sa aibă parte de respect și demnitate!

Valentin-Costel BUBULICĂ

Am 44 ani, născut și crescut în Galati, sunt căsătorit și am un copil.

Cu o vastă experiență în domeniul sportiv, am practicat două sporturi de performanță: natație și fotbal, iar de 22 de ani activez în învățământ ca profesor de educație fizică și sport. În același timp, sunt și antrenor de înot atât pentru copii cât și pentru adulți, la diverse cluburi de înot din orașul Galați.

În privința perfecționării, urmez cursurile doctorale la ANEFS București.

Sunt membru al Partidului Național Liberal și candidez pentru funcția de consilier județean.

Am ales să mă implic și să candidez deoarece doresc un suflu nou, o nouă perspectivă în domeniul sportului gălățean.

Trebuie investit masiv în sportul de masă și infrastructura sportivă, aici vorbind de baze sportive, săli de sport, stadioane.

În afară de sport, nu există o altă soluție pentru a avea o generație de copii sănătoși.

De fapt, acesta este punctul de pornire către marea performanță de care Galațiul are mare nevoie!

Paula-Alina FOTACHE

Sunt medic specialist medicină de laborator, doctorand și cadru didactic asociat la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați.

Traversăm o perioadă în care ne confruntăm cu creșterea costurilor serviciilor medicale și creșterea impactului bolilor asupra întregii populații. Deși sloganul ,,este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat, eu cred că este mai adevărat ca oricând și pandemia a dovedit acest lucru.

Programul meu politic se axează pe promovarea sănătății publice. Voi contribui activ la derularea programelor locale, deoarece esența sănătății publice este starea de sănătate a gălățenilor prin asigurarea furnizării tuturor serviciilor de sănătate necesare pentru promovarea sănătății, prevenirea bolilor, diagnosticare și tratamentul bolilor, precum și reabilitarea fizică, socială și profesională.

Investiția în educație și sănătate este primordială pentru viitorul gălățenilor!

Simona RENȚA

Am ales să mă implic în politică pentru a schimba perspectiva administrației publice cu privire la activitățile sportive și pentru a veni cu soluții și proiecte pentru dezvoltarea sportului gălățean.

Am 34 de ani, sunt licențiată în Științe Economice și am un master în Management financiar public și privat. În prezent, sunt secretarul general al Asociației Județene de Fotbal Galați și sunt în slujba fotbalului gălățean de peste 15 ani.

Îmi doresc ca susținerea sportului și a tinerilor să fie printre prioritățile autorităților administrative locale și centrale, iar alături de Partidul Național Liberal am găsit această deschidere, venind cu o strategie clară de dezvoltare a sportului.

Motto: Prin sport deschidem Galațiul spre progres!

Doina VASILIU

Am absolvit facultatea de medicină din București (UMF) și profesez ca medic primar medicină de familie cu competență medicina muncii.

Dețin funcția de Vicepreședinte pe Departamentul de Sănătate în cadrul Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Galați și Vicepreședinte în Comisia de Sănătate.

 De la prunci la adulți sănătatea este o comoară, iar rolul nostru este de a o asigura. Gălățenii reprezintă valoarea acestui județ, iar aceștia trebuie sa aibă o stare de bine pentru a se bucura de viață. Știu că unul dintre cei mai importanți piloni ai societății este sănătatea.

 Având susținerea viitorului președinte a Consiliului Județean Galați, a tânărului George Stângă, proiectul meu constă în dezvoltarea ambulatorului de specialitate în orașele județului. Avem nevoie de policlinici și cadre medicale pentru ca sănătatea sa aibă statutul de drept și nu de privilegiu, cum este situația actuală. Lipsa acestor unității și a personalului duc la aglomerarea UPU și incidente, cum a fost în această pandemie, redirecționarea unității mobile I.S.U spre Timișoara. Ne dorim o comunitate cu speranța că vor fi evaluați periodic de medici specialiști, nu pentru a fi programați peste luni de zile, uneori poate prea târziu, atât pentru prevenție cât și pentru tratare.

 Dezvoltarea unei rețele de sănătate prin conectivitate între unitățile medicale reprezintă o prioritate pentru noi, alături de construcția unei infrastructuri sanitare. Eficientizarea serviciilor medicale este o necesitate și trebuie sa fie la îndemâna fiecărui cetățean în parte.

 Alături de întreaga echipă PNL susținem toate proiectele dezbătute în comisia de sănătate: crearea centrelor de îngrijiri palliative, construirea unui nou spital și altele.

  Acesta este adevărul necesar, adevărul realizabil!

Gina PREDEA

Am 47 de ani, sunt licențiată a Facultății de Știinte Economice în domeniul Administrării Afacerilor, sunt mama unui băiat pe care cu greu l-am convins să nu plece din țară, după finalizarea studiilor.

Sunt o fire optimistă, creativă, o persoană cu atitudine pro-activă, un bun organizator.

M-am alăturat echipei de consilieri județeni a Partidului Național Liberal filiala Galați, deoarece cred în proiectele colegilor mei și îmi doresc ca viața gălățenilor să se schimbe în bine, să putem transforma imaginea județului nostru.

"Galațiul în care #se poate" este deviza sub care proiectele vor prinde viață și vor da contur unui județ pe care il vom putea așeza pe lista obiectivelor turistice, cel puțin europene.

Pentru a nu avea sentimentul că stăm deoparte si așteptăm ceva, trebuie să ne implicăm, să construim împreună, să facem ca visul nostru, al gălățenilor, să devină realitate.

Cred în oameni și știu că atunci când își propun, pot realiza lucruri mărețe.

Sunt omul faptelor, nu al vorbelor și am convingerea că realizările unei persoane sunt cele ce o definesc. Voi lăsa faptele să arate modul în care implicarea mea a dus la reușita proiectelor ce vor fi demarate.

Doina GERU

Sunt profesor de limba engleză la Colegiul Național Mihail Kogălniceanu. Știu sistemul național de educație atât din perspectiva profesorului care predă de 25 de ani, cât și din cea a inspectorului școlar, având experiența activității la Inspectoratul Școlar Județean Galați timp de 9 ani. Experiența mea este îmbogățită de perioada petrecută ca profesor în Marea Britanie, unde am avut confirmarea faptului că unul dintre cele mai importante obiective ale carierei mele didactice este să determin elevii să își descopere resursele de motivație personală și modul în care să le folosească pentru creșterea lor personală și profesională.

Susțin cu tărie ideea că Galațiul se va dezvolta armonios prin alegerea tinerilor profesioniști în administrația județului si echipa de la educatie coordonata de colegul meu, Onuț Valeriu Atanasiu, care este pasionat de educatie, la fel ca si mine.

Sunt convinsă că cea mai bună alegere pentru Consiliul Județean Galați este George Stângă președinte și echipa consilierilor județeni a acestuia.

Onuț-Valeriu ATANASIU

Încă din 2004, când am intrat în politică, am considerat că atitudinea mea orientată către viitor este compatibilă cu valorile partidului din care fac parte și cu misiunea lui de a contribui la dezvoltarea în plan local. 

La 45 de ani, am maturitatea  și experiența necesare să identific, alături de o echipă,  soluțiile  care să genereze progresul Galațiului.

Sunt absolvent al Facultății de Fizică din cadrul prestigioasei Universități „Al. I Cuza” din Iași, loc unde m-am specializat într-un domeniu științific  și unde mi-am dezvoltat trăsături de caracter de care are nevoie un politician activ: rigoare, perseverență și spirit pozitiv, orientat spre rezolvarea problemelor.

Sunt convins că evoluția unei comunități nu este posibilă fără contribuția și susținerea tinerilor ei, motiv pentru care îi încurajez să rămână în judetul natal.

Ciprian HRISTACHE

Am 29 ani, născut și crescut în Galați. Sunt tatăl unei fetițe minunate și soțul unei femei incredibile, persoane alături de care îmi găsesc echilibrul și fericirea.

Am practicat hocheiul pe gheață vreme de 15 ani, perioadă care, corelată cu educația primită acasă, m-a ajutat să îmi formez caracterul pe care îl am astăzi, bazat pe ambiție, muncă, spirit de echipă, seriozitate, implicare, perseverență și dorință de a atinge obiectivele propuse.

Sunt absolvent al facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice și al masterului în Științe penale și criminalistică din cadrul "Universității Dunărea de Jos" din Galați.

În prezent, administrez o societate comercială din domeniul construcțiilor, promovând materiale de izolație ecologice, reciclabile, care ajută mediul înconjurător. De asemenea, sunt cel mai tânăr instructor auto din județul Galați, meserie pe care o practic, cu drag, din anul 2017.

Toți ne-am săturat să ne plece în țări sau orașe mai dezvoltate prieteni, rude sau cunoscuți, din cauza lipsei locurilor de muncă sau a oportunităților de a deschide o mică afacere din care să se poată trăi decent. Am ajuns în anul 2020 și în continuare avem foarte multe zone în care nu există gaze, apă sau canalizare. Suntem printre județele fruntașe din țară din punct de vedere al deprivării materiale.

Fondurile europene și atragerea investitorilor prin crearea parcurilor industriale reprezintă șansele județului Galați de a se redresa, pe modelul altor administrații de succes. Avem obligația să menținem tinerii acasă, la noi, în Galați, iar pe cei plecați să îi atragem înapoi, pe meleagurile natale.

Pe parcursul a 30 ani gălățenii au avut parte de politicieni care nu s-au preocupat de nevoile reale ale cetățenilor. Acest lucru trebuie schimbat la alegerile locale din 27 septembrie. Ne vedem la vot!

Tudorel COSTEA

Considerăm că este imperios să valorificăm potențialul județului nostru din punctul de vedere al așezării geografice, dar și al industriei, al educației și al sănătății.

 De George Stângă mă leagă o veche relație de prietenie și împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește viitorul județului Galați. E momentul ca Galațiul să ofere noi perspective și oportunități de dezvoltare tinerilor, iar George Stângă, un tânăr, dar experimentat om politic și președinte al Consiliului Județean, are posibilitatea să realizeze acest lucru

După 30 de ani în care județul nostru nu s-a dezvoltat corespunzător, ci urmând o traiectorie descendentă, a venit momentul să mișcăm lucrurile în direcția bună. Acest scenariu poate deveni realitate, doar dacă la cârma Consiliului Județean se află oameni educați, competenți, implicați și responsabili, care pot și doresc să lase o urmă frumoasă pe unde trec. Iar echipa PNL Galați, condusă de George Stângă, are oamenii potriviți, în locul potrivit!

Tiberiu-Codruț MANOLIU

Sunt notar public și practic cu plăcere și devotament această profesie liberală de peste 15 ani.

Fac parte din Corpul de Control al Camerei Notarilor Publici Galați, sunt membru în comisiile naționale organizate de Institutul Notarial Român pentru dobândirea calității de notar stagiar și pentru examenul de definitivat și admitere în funcția de notar public.

M-am implicat în viața socială a comunității din care fac parte atât din punct de vedere profesional cât și politic, fiind membru al PNL de peste 20 de ani. În prezent dețin  funcția de Vicepreședinte al Organizației Municipale - PNL Tecuci.

Voi milita în Consiliul Județean pentru o mai eficientă cooperare interinstituțională, pentru sprijinirea parteneriatelor publice-private în scopul atragerii și maximizării investițiilor directe care să contribuie la dezvoltarea economico-socială și la o mai bună gestionare apatrimoniului județului nostru.

Numai împreună putem ridica Galațiul! #UnițiMaiPuternici!

Iulian IOSIF

Născut și crescut în Galați. Aici am copilărit, am crescut, am studiat și am căpătat experiența profesională. Am 32 de ani, economist de profesie și proaspăt tată al unei superbe fetițe. Știu cum arată Galațiul ultimilor 32 de ani, dar știu și cum aș vrea să arate în viitor. Județul Galați și-a pierdut strălucirea, și-a pierdut încet, încet tineretul și continuă să piardă pe toate palierele.

Știu cum vreau să arate județul Galați în viitor, un județ puternic economic, un județ cu o infrastructură dezvoltată, un pol universitar și un județ în care oamenii capabili să ramană aici și să-și aducă aportul la dezvoltarea lui.

Știu că generația mea este puternică, este inovativă și plină de idei, dar ne trebuie șansa să dovedim aceste lucruri. Acum avem această șansă, această oportunitate, alături de echipa Partidului Național Liberal filiala Galați, în frunte cu George Stângă. Avem șansa să ne ridicăm pentru Galați și să îi redăm strălucirea.

#Galati, you can do it!

Monica IORDACHE

Sunt profesor de limbi străine în învățământul preuniversitar și ceea ce poate fi într-o oarecare măsură remarcabil despre mine și motivul principal al admirației celor care mă cunosc este faptul că am absolvit integral o licență în cadrul formațiunii academice „Universite de Strasbourg”, Franța.

Am ales să mă reîntorc în Galați, dorind să schimb deziluzia și realitatea educațională promiscuă a tinerelor generații.

În timpul șederii mele la Strasbourg, de 4 ani și jumătate, am colaborat cu reprezentații diplomatici români ai Consulatului General al României, în calitate de traducător și interpret. Această oportunitate m-a ajutat să am o viziune globală și comparativă a situației României în Europa de Vest și să pot ajuta marea comunitate de români din Strasbourg.

Deși în trecut am avut tendințe total apolitice în activitatea mea profesională ori de formare, am decis să ma alătur organizației liberale din Galați, dorind să contribui la îmbunătățirea infrastructurii educaționale, dar și pentru a oferi un exemplu celor care, poate ca mine, aleg să își desfășoare studiile în orașe românești sau europene cu o mai pregnantă tradiție academică, ei fiind, în opinia mea desăvârșită, viitori educabili capabili să revigoreze mediul social gălățean.

Cristian GÎSCĂ

Sunt născut la Galați în 1971 și sunt tatăl a patru băieți. Sunt licențiat în drept și doctor în Științe Militare cu specializare în ordine și siguranță publică. Activez în mediul privat din anul 1995 cu întrerupere pe perioada când am condus Poliția Locală Galați. Am dobândit experiență în administrația locală fiind ales de două ori consilier județean, în 2000 și 2004. Am fost Președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică între 2002 - 2005 și Director general al Poliției Locale Galați între 2008 - 2013. De asemenea, ca lector universitar doctor am susținut cursuri la Facultatea de Științe Administrative din cadrul Universității "Danubius''.  M-am perfecționat la Colegiul Național de Apărare devenind expert în conducerea securității și apărării naționale și la Colegiul de Afaceri Interne fiind expert în managementul afacerilor interne.

Sunt membru în Partidul Național Liberal din 2014 și am activat pe diverse funcții de conducere. Toate studiile absolvite și funcțiile deținute m-au făcut să interacționez cu cetățenii, să discut, să înțeleg și să încerc să rezolv problemele cu care se confruntau, având numeroase inițiative de a veni în sprijinul lor. Consider că trebuie susținut mediul economic și dezvoltarea tehnico-edilitară a județului pentru a putea asigura o creștere a calității vieții cetățenilor. De aceea, doresc în continuare să lucrez cu și pentru gălățeni.

Radu OPREA

Sunt absolvent al Universității “Dunărea de Jos” din Galați, fiind licențiat în economie. Am 40 de ani, sunt căsătorit și am un băiat. Unul din visurile mele a fost să studiez în SUA. Am realizat acest lucru la 26 de ani, când am fost acceptat să studiez Politici Publice la Universitatea “Pepperdine” din Los Angeles. Am finalizat acest program de masterat după doi ani, cu specializare în Dezvoltare Locală, beneficiind de burse, atât din partea Guvernului României, cât și din partea Universității “Pepperdine”.

Încă din facultate m-am implicat în activități tip ONG, participând la traininguri de scriere de proiecte. Așa am învățat cum se implementează un proiect și am fost fascinat cum poți schimba oameni și comunități doar cu o idee scrisă bine și pusă pe urmă în practică.

 Practic, de 20 de ani, scriu și implementez proiecte alături de colegi cu care am reușit să sprijinim mii de beneficiari.

Din anul 2010 am început să mă dedic activității de antreprenoriat, implicându-mă în activitatea patronatelor, construind în același timp, de la zero, o firmă de consultanță. Împreună cu colegii antreprenori, propunem soluții pentru mediul de afaceri și sprijinim proiectele care atrag fonduri, în special pentru afaceri start-up. Consider că antreprenoriatul trebuie sprijinit mai mult, atât în școli, cât și în afara lor, astfel încât tinerii noștri să-și dorească să devină în primul rând angajatori.

Programul meu politic se bazează pe "soluții și proiecte". Consider că dacă dorim să simplificăm administrația publică românească, trebuie să o reducem la aceste două idei simple. Politicile publice se bazează pe atitudine constructivă, creativitate și cunoștințe de specialitate. Cu aceste trei resurse importante trebuie să vină un partid în fața alegătorilor.

Anca ZAHARIA

Un sentiment de recunoaștere față de societate și un gest de mulțumire față de semenii care m-au format sunt motivele implicarii mele în politica locală. Să mă pun în slujba lor cu idei și fapte bune într-o echipă care are încredere că poate aduce progres.

Sunt licențiată în Știinte Economice, am un Master în Știinte Sociale și Politice și sunt membră CECCAR. Până la cei 30 de ani împliniți activitatea profesională integral desfășurată în mediul privat mi-a insuflat spiritul de corectitudine, performanță și seriozitate.

În Partidul Național Liberal am întâlnit oameni de calitate, cu dorința de a crea un mediu de afaceri sănătos, o societate în care tinerii să găsească suportul necesar propriei dezvoltări , o societate care poate fi modelată prin proiecte concrete și coerente.

Motto: În toate proiectele de dezvoltare o abordare serioasă despre oameni și pentru oameni

Valentin RADU

Am 41 ani, sunt inginer absolvent al Facultății de Metalurgie și Știința Materialelor, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Sunt căsătorit și am doi baieți minunați. Sunt un liberal convins, vicepreședinte în cadrul Biroului Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Galați, actualmente consilier județean.

Activez în mediu privat, conduc un grup de societăți unde am acumulat suficientă experiență managerială astfel încât, să pot contribui cu experiența mea la dezvoltarea județului Galați.

Consider că în județul nostru nu s-a acordat suficientă atenție mediului de afaceri și cetățenilor ce muncesc în societățile gălățene. Trebuie luate măsuri urgente în asigurarea mobilității urbane astfel încât, fiecare cetățean al județului Galați să poată ajunge în timp optim la locul său de muncă, fără ca timpul de deplasare să depășească timpul de lucru.

Deviza mea este: “Nici un oraș fără parc industrial!”. De aceea, susțin înființarea a trei parcuri industriale administrate de Consiliul Județean, în jurul marilor aglomerări urbane pentru a putea scoate Galațiul din izolarea economică în care se află. Sunt lucruri simple și de succes pe care alții le-au făcut și a funcționat. Tocmai de aceea, împreună cu echipa Partidului Național Liberal filiala Galați vom pune în aplicare acest proiect.

Este momentul ca județul nostru să reia locul în topul județelor din România ca productivitate economică, iar prioritatea noastră principală va fi creșterea calității vieții tuturor cetățenilor județului.

#SePoate!

Costel CALUEAN

“Medicul uman salvează omul, pe când medicul veterinar salvează omenirea." - Louois Pasteur

Sunt căsătorit, tatăl unei fetițe minunate. De profesie sunt medic veterinar, absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Institutului Agronomic “Ion Ionescu de la Brad” din Iași , promotia 2002. Am un master în Controlul sanitar veterinar al produselor de origine animală și diagnostic de laborator. În prezent activez ca medic veterinar în municipiul Tecuci și comuna Negrilești.

Sunt consilier județean din 2008, am 3 mandate la activ. Cred în Partidul Național Liberal, cred în George Stângă, cred în proiectele noastre și ale colegilor mei.

Vasile DIACONU

Am 56 de ani, o familie frumoasă și împlinită. Soția este farmacist cu activitate proprie, băiatul economist și fata studentă, iar libera initiativă și liberalismul ne caracterizează în tot ce facem.

Sunt de profesie inginer iar de la terminarea facultatii, în 1988, locuiesc în Tecuci. Începând din anul 1993, am activat doar în mediul privat unde mi-am administrat propriile firme. Având o firmă de en gross și distribuție cu activitate în Tecuci și comunele din nordul județului, am cunoscut îndeaproape oamenii dar și problemele cu care se confruntă aceștia.

Din punct de vedere politic și administrativ vin în Consiliul Județean Galați cu experiența celor trei mandate de consilier municipal în cadrul Consiliului Local Tecuci, acolo unde sunt și președinte al comisiei de buget- finante.        

Îmi propun crearea unui pol de dezvoltare economico- socială în Tecuci și pentru nordul județului, atragerea cât mai multor investitori în zonă și crearea condițiilor normale de locuit, drumuri, rețea de gaze, rețele de apă și canalizare, o salubrizare eficientă etc.

Împreună reușim! Noi am demonstrat că se poate, votând Partidul Național Liberal vom schimba fața județului Galați!

Viorel CRISTOVICI

Am absolvit Facultatea de electromecanică din cadrul Institutului de marină Mircea cel Bătrân din Constanța în anul 1983 și am un Masterat în domeniul Finanțării și controlului afacerilor în sistem european.

Din 1983 am lucrat ca ofițerpe nave maritime comerciale, sub pavilion românesc sau străin, până în 1992. De atunci, sunt manager la o firmă de succes cu activitate în domeniul proiectării și execuției instalațiilor de gaze naturale și termo-hidro-sanitare.

Am o vastă experiență politică, sunt membru PNL încă din anul 1990, am fost Președinte al Organizației PNL Tecuci între anii 1994-1997 și 2005-2009 iar în prezent sunt Vicepreședinte al PNL Galați.

Din 2004 până în 2020 am fost membru al Consiliului Județean Galați unde am fost inițiatorul a numeroase proiecte în domeniul dezvoltării locale și regionale, care s-au finalizat cu succes și au contribuit la creșterea indicelui calității vieții pentru locuitorii județului Galați.

Totodată, am fost o permanentă voce critică la adresa promovării acelor inițiative care nu erau în interesul cetățeanului.

Crearea unei infrastructuri solide este principalul obiectiv cu care PNL vine în fața gălățenilor și pe care mi-l asum cu toată responsabilitatea pentru mandatul de membru al Consiliului Județean Galați pentru care candidez.

O infrastructură solidă înseamnă utilități și drumuri consolidate și asfaltate, tocmai de aceea, mă voi implica pentru turnarea de covor asfaltic pe cei 160 km de drumuri județene care în prezent sunt acoperite cu pământ sau pietriș.

Guvernul PNL a lansat apelul de proiecte pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în localitățile din România, cu un buget de peste un miliard de euro. Vom face ceea ce am promis: Gaze pentru toți locuitorii județului Galați.

Consilieri locali

Anamaria Hărăbor

🟨 "Sunt medic primar anestezie - terapie intensivă și lector universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității "Dunărea de Jos" Galați. Am experiență administrativă, timp de 11 ani am deținut funcția de manager al Spitalului de Obstetrică – Ginecologie "Buna Vestire" Galați.
🟦 Sunt vicepreședintă a Biroului Politic Local și președinta Comisiei de Sănătate din cadrul PNL Galați. Nu sunt un erou în halat alb, sunt doar un medic care încearcă să-și facă datoria zi de zi, cât mai bine.
🟨 Cred că sistemul de sănătate trebuie să fie centrat pe pacient, pe nevoile lui. Medicii și asistentele, personalul auxiliar trebuie respectați, trebuie recunoscută adevărata valoare a acestora în societate.
🟦 Toate proiectele pe care le-am gândit în cadrul Comisiei de Sănătate s-au elaborat după consultarea Asociației de pacienți, a Sindicatelor, a Patronatului medicilor de familie.
🟨 Am avut oportunitatea de a vedea și alte sisteme de sănătate, participând la schimburi de experiență în Italia - Bologna și Franța - Bordeaux.
🟦 Proiectul meu principal, în calitate de consilier local este contruirea unui spital. Galațiul are nevoie de mult timp de un spital nou, iar pandemia a dovedit încă o dată cât este de necesar".
➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Anamaria-H%C4%83r%C4%83bor-108864850944379/

Valeriu-Laurențiu Onose

🟨 "Sunt născut în Galați, crescut și educat aici. Am 47 de ani, sunt căsătorit, am 2 copii. Sunt licențiat în economie și drept. Timp de peste 22 de ani am oferit consultanță de specialitate, am efectuat lucrări de expertiză contabilă judiciară și extrajudiciară, am efectuat evaluări economice, am întocmit planuri de redresare, studii de fezabilitate și planuri de afaceri.
🟦 Din anul 2002 sunt expert contabil, membru al CECCAR, iar din luna decembrie a aceluiași an conduc executivul Filialei Galați a CECCAR. În anul 2003 am devenit practician în reorganizare și lichidare, iar doi ani mai târziu am adăugat și competențele aferente activității de expert evaluator de întreprinderi. În anul 2012 am devenit membru ANEVAR, Specializarea Evaluarea Întreprinderii.
În anul 2005 am devenit formator CECCAR, iar în anul 2008 am devenit membru al Filialei România a Federaţiei Internaţionale de Fiscalitate. Timp de peste 13 ani am făcut parte din consiliul de administrație al Alewijnse Marine SA Galați, unul dintre numele mari în materie de echipamente electrice şi automatizări pentru industria navală.
🟨 Am înțeles greutatea fiecărui gest de implicare în viața comunității și am ales să îmi asum calitatea de participant activ la viața cetății, motiv pentru care am fost invitat să devin membru al Clubului Rotary Vigoris Galați, al cărui președinte am fost în mandatul 2017-2018. Pe lângă activitatea de caritate, am sprijinit, în anul celebrării centenarului de la Marea Unire, manifestări dedicate acestui eveniment, care au inclus editarea și publicarea cărții "Saga Galaților 1917-1918", a cunoscutului scriitor gălățean Victor Cilincă. Lansarea cărții, organizată la Cercul Militar Galați, a fost și prilej de dezbatere pentru personalități ale mediului academic din țară și din republica Moldova. În același spirit al Centenarului, s-a organizat un spectacol de teatru în interpretarea Teatrului "Bogdan Petriceicu Hașdeu.
🟦 Experiența, expertiza și dorința de asumare m-au determinat să acționez și să mă implic. Consider că a venit vremea ca amatorismul să facă loc profesioniștilor veniți din zona privată. Doresc să fiu parte din mecanismul prin care se iau deciziile cu privire la cheltuirea fondurilor publice, astfel încât acestea să fie cheltuite în favoarea cetățenilor acestui municipiu, cu eficiență și transparență. Vrem o administrație publică eficientă, orientată către cetățenii și antreprenorii Galațiului. Îndemnul "Prin noi înșine" devine în aceste zile mai actual ca niciodată, orientând misiunea administrației locale spre responsabilitate și asumare. "
➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/valeriu.laurentiu.onose

Marta-Iozefina Bencze

🟨 "Sunt licențiată în drept, activistă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, din 2013 membră a rețelei DPI Established Women Leader Network (propusă de Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România). Militez pentru transformarea societăţii într-o societate universal accesibilă pentru toţi prin: accesibilizarea mediului fizic şi educaţional, a locurilor de muncă, a transportului şi a noilor tehnologii, asigurarea accesului la informaţie, cultură şi timp liber, sport, servicii sociale şi de sănătate, etc.
🟦 Sunt de 30 de ani o persoană cu dizabilități fizice, utilizatoare de scaun rulant și am participat activ în procesul de luare a deciziilor care privesc în mod direct persoanele cu dizabilități; am acţionat pentru adoptarea unei legislaţii civile, economice şi sociale în conformitate cu normele europene, în scopul integrării depline a persoanei cu dizabilităţi în societatea românească, cu drepturi, obligaţii şi şanse egale, ca toţi cetăţenii ţării.
🟨 Sunt prima femeie în scaun rulant din România, secretar de stat, care a deținut funcția de președintă a Consiliului de Monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități (2016 – 2017), scopul său principal fiind acela de a monitoriza, promova și proteja drepturile persoanelor cu dizabilități aflate în instituții rezidențiale publice și private din România.
🟦 Am o experiență profesională acumulată în domeniul nonguvernamental, am lucrat îndeaproape cu persoane cu dizabilități fizice, persoane vulnerabile, în cadrul unor organizații neguvernamentale, în proiecte care vizau integrarea pe piața muncii și în educație. Sunt de profesie consilier juridic și de 10 ani ofer consultanță juridică gratuită, persoanelor cu dizabilități precum și aparținătorilor acestora.
🟨 Am participat la monitorizarea aplicării legislaţiei şi a strategiilor în domeniu; am colaborat cu instituţii publice sau private, cu organizaţii din ţară şi din străinătate, în probleme de interes comun cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități.
🟦 Programul meu politic se axează pe transformarea administrației locale într-un model de bune practici pentru asigurarea accesului nemijlocit și neîngrădit al persoanelor cu dizabilități la educație, sănătate, la participare activă în viața comunității și pe piața muncii."

Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Bencze-Marta-Iozefina-109174990902030/

Ilieana Sorocoleț

🟨 "Sunt licențiată în științe administrative și am un master finalizat în managementul financiar public privat. Consider că este important să mă implic în ridicarea calității vieții concetățenilor mei, îmi iubesc foarte mult orașul și sunt o persoană extrem de perseverentă și muncitoare.
🟦 Sunt președinta Organizației Femeilor Liberale Galați și militez pentru drepturile omului și egalitatea de gen.
🟨 Am o experiență profesională acumulată în domeniul administrativ și mereu m-am implicat în proiecte destinate femeilor din comunitatea gălățeană.
🟦 Programul meu de suflet este crearea unui climat prietenos pentru familiile tinere cu mai mulți copii. În acest scop consider prioritar găsirea rapidă de soluții pentru construcția de noi creșe, grădinițe, afterschool-uri, spații de recreere și petrecere a timpului liber, bazine de înot, săli de sport, într-un cuvânt condiții la standarde europene pentru o nouă generație, puternică, de tip occidental.
🟨 Programul meu politic se axează și pe promovarea emancipării femeilor și pe combaterea violenței bazate pe gen. Pentru aceasta voi contribui activ la promovarea politicilor publice, strategiilor și programelor locale care vor asigura creșterea calității vieții femeilor din comunitatea gălățeană.
🟦 În calitate de consilier local am să promovez integrarea femeilor în societate, în acord cu strategia privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în Europa. Cu toate că UE este lider mondial în domeniul egalității de gen și a înregistrat progrese semnificative în ultimele decenii, violența bazată pe gen și stereotipurile persistă: una din trei femei din UE a fost victimă a violenței fizice și/sau sexuale."

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Ilieana-Sorocole%C8%9B-106983874469666/

Vasile-Cătălin Savu

🟨 "Am o vastă experiență în domeniul sportului, fiind unul dintre puținii oameni din țară care au experimentat jocul de fotbal din toate perspectivele lui. Am fost jucător și arbitru asistent în Liga I, antrenor și manager sportiv la echipa studențească ACSU Galați, iar actualmente sunt antrenor și observator de arbitri.
🟦 Sunt membru al Partidului National Liberal și candidat la funcția de consilier local al Municipiului Galați. M-am născut și am crescut în orașul Galați. Sunt cadru didactic, lector universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați și sunt membru al Senatului Universitar. Sunt 100% produsul facultății în care astăzi predau.
🟨 De ce am ales să mă implic și să candidez?
Din dorința de a contribui la reconstruirea orașul și a lăsa ceva în urmă.
🟦 Un lucru care trage mult în jos acest oraș este lipsa infrastructurii sportive. Visul meu este să avem un complex sportiv modern, al cărui pilon principal să fie un stadion de ultimă generație. Galațiul merită cu prisosință un stadion nou, iar eu mă voi zbate pentru un astfel de proiect. Vom evita pe viitor situația din 2011 cînd Oțelul a jucat meciurile în Champions League la București, privând suporterul de rând de o experiență de neuitat".

Vasile Lupu

🟨 "Am 44 de ani și sunt liberal de când mă știu, prin tradiție și din convingere am decis să mă implic activ în viața politică pentru că sunt un susținător al schimbării, cred în oameni, în tradiția și valorile orașului Galați.
🟦 Sunt de formație inginer, lucrez în mediul privat ca manager de vânzări și am expertiză în dezvoltarea proiectelor. Consider că îmi pot pune în practică, experiența managerială în sprijinul gălățenilor și al ridicării orașului nostru la standarde de viață pe care le merită părinții și copiii noștri.
🟨 Familia este cea care mă motivează să cred în schimbare și în mai bine, în promisiunea de a oferi tot ce pot pentru un oraș și un mediu de viață mai civilizat, mai sănătos și mai modern.
🟦 În acest sens, am în vedere aspecte importante ale vieții economice, sociale și culturale ale Galațiului, precum: dezvolatarea infrastructurii rutiere, fluviale și aeriene, valorificând astfel potențialul imens al orașului nostru; protejarea și valorificarea potențialului architectural de patrimoniu și cultural; dezvoltarea unui parc industrial la standarde europene; identificarea unor spații și atragerea de fonduri pentru crearea unor zone verzi în oraș, atât de necesare, mai ales după marea betonificare la care am asistat cu toții neputincioși în ultimul timp".
➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Lupu-Vasile-106437127858114/

Eduard-Dănuț Ciulei

🟨 Am 30 ani, sunt născut și crescut în Tulcea, stabilit în Galați de 11 ani când am început cursurile Facultății de Inginerie din cadrul Universității "Dunărea de Jos" Galați.
🟦 Sunt de profesie inginer, masterand în domeniul Inginerie Industrială. Mi-am început activitatea profesională în 2014 în cadrul Companiei Apă Canal Galați, unde în baza contactului direct cu cetățenii, am indentificat o parte din problemele cu care se confruntă Municipiul Galați.
🟨 Abilitatea de a rezolva sarcinile într-o manieră profesionistă, promptă și precisă m-a ajutat,
ca astăzi să coordonez o echipă de 100 de angajați, în calitate de șef departament.
🟦 Sunt membru al Partidului Național Liberal de 6 ani, susținător din tată în fiu, al doctrinei politice de dreapta, militez pentru implicarea în dezvoltarea și modernizarea comunității din care facem parte, a fiecăruia dintre noi".
➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Eduard-Ciulei-102712724898311

Georgian Bogdan Răchileanu

🟨 "Am 39 de ani, sunt căsătorit, am doi copii și locuiesc în Galați. Sunt de profesie manager, în prezent sunt antreprenor; Membru în Consiliul de Administrație la Administrația Piețelor Agroalimentare din Galați; Consilier/Expert/Inspector/Referent/Economist în economie generală în Combinatul Siderurgic din Galați.
🟦 Am competențe în următoarele domenii: Securitate și sănătate în muncă: Inspector Protecția Muncii; Evaluarea nivelului de risc și audit; Situații de urgență: Cadru Tehnic cu atribuții în Prevenire Stingere Incendii; Inspector Protecție Civilă; Fonduri europene: Manager Proiect; Inspecția de stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune și instalațiilor de ridicat: Operator Responsabil cu Supravegherea Tehnică a Instalațiilor, echipamentelor din domeniul ISCIR; Comunicare: Formator.
🟨 Din anul 2015 parcurg module de perfecționare din cadrul MITx MicroMasters Supply Chain Management – Cambridge, iar din anul 2016 parcurg module de perfecționare în cadrul The Open University - Marea Britanie.
🟦 Am drept de proprietate intelectuală pentru instrumentul de management PCDCA. Am drept de proprietate intelectuală pentru emblema RGB SAFETY MANAGEMENT.
🟨 Am intrat în politică în anul 2014, în Partidul Național Liberal, cea mai veche formațiune politică din țară. În cadrul partidului am avut calitatea de Membru; Președinte Zona 9A, Coordonator Colegiul 9; Membru în Comisia de Comunicații și Societatea Informațională; Membru în Comisia de Fonduri Europene și Dezvoltare Regională; Membru în Comisia de Organizare. În prezent sunt Membru - ales în cadrul Biroului Politic Local la Galați.
🟦 Alături de colegii mei liberali, milităm pentru: democrație, stat de drept, separarea puterilor; individ, libertate, drepturi și libertăți individuale; proprietate privată, retragerea stratului din economie, liberă inițiativă, competiție; dialog și toleranță, pluralism și diversitate, egalitate de șanse și meritocrație".

Alexandru Nistor

🟦 "Sunt de profesie jurist, căsătorit, tatăl unei fetițe minunate și mă implic activ în viața societății participând la evenimente caritabile și ajutând în acest fel comunitatea gălățeană. De asemenea, sunt deținătorul unui animal de companie, cunoscând nevoile și responsabilitățile persoanelor care dețin și sunt iubitoare de animale de companie.
🟨 Sunt un tânăr implicat în comunitatea gălățeană și în tot ceea ce fac. Sunt un om de cuvânt, responsabil, ambițios și perseverent: acestea fiind o parte dintre calitățile care mă definesc. Am convingerea că experiența și cunoștințele pe care le-am acumulat, lucrând în mediul privat, ca și consilier juridic, mă vor ajută în susținerea demersurilor favorabile gălățenilor. M-am implicat în politică pentru simplul fapt că îmi doresc schimbare și evoluție în toate domeniile.
🟦 La doar 30 de ani, susțin că sunt pregătit pentru un mandat de consilier local, că am toate cunoștințele necesare pentru demararea de proiecte care să ajute comunitatea și că pot reprezenta tinerii și nu numai, la masa marilor decizii
🟨 Am funcția de Trezorier în cadrul Biroului Politic Local Municipal și vicepreședinte al Comisiei Juridice din cadrul PNL Galați. De asemenea, fac parte din Comisia juridică la nivel național în cadrul Tineretului Național Liberal."

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Alexandru-Nistor-101679774782132/

Iulian-Gabriel Panainte

🟨 "Sunt prim-vicepreșendintele organizației TNL Galați de aproximativ 8 ani, membru în Biroul Politic Local și candidat la funcția de consilier local al Municipiului Galați.
🟦 Sunt născut în Galați, am 33 de ani, absolvent al Liceului "CFR Galați", licențiat în inginerie geodezică, ca urmare a absolvirii Universității "Dunării de Jos" din Galați. În prezent sunt student la a doua facultate, la aceeași universitate cu specializarea "Amenajări hidrotehnice și protecția mediului".
🟨 Hobby-ul meu este sportul, practicând sportul de performanță timp de 10 ani lucru cu care mă mândresc. Din sport am învățat ce este disciplina, munca pentru rezultate, bucuria victoriei, dar și asumarea eșecului.
🟦 Profesez în domeniul inginerei de 12 ani participând atât la construcții civile, hidrotehnice, cât și hidroedilitare. În prezent lucrez la "Administrația Fluvială a Dunării de Jos" unde împreună cu colegii mei lucrăm la asigurarea adâncimilor minime de navigație, prin măsurători batimetrice, semnalizare, dragaj de întreținere cât și asigurarea mentenanței lucrărilor hidrotehnice.
🟨 Sunt membru al Partidului Național Liberal din perioada facultății, iar din 2012 sunt prim-vicepreședintele organizație Liberale de Tineret Municipiului Galați, având alături cea mai frumoasă echipă, o a doua casă, o familie. Pe parcursul acestor ani, m-am implicat activ în acțiuni socio-culturale, caritabile, sportive și educaționale. Am legat strânse prietenii, pentru că am găsit aici tineri inteligenți și ambițioși care pot oricând să se pună în slujba comunității, cărora le mulțumesc că au rămas fideli valorilor și principiilor liberale.
🟦 Am ales să rămân în Galați deoarece consider că acest oraș are potențial și că îi putem reda atractivitatea. Personal în tot timpul de când activez am cunoscut foarte mulți tineri valoroși care nu au mai găsit o oportunitate în orașul natal. Cred că acesta e cel mai dureros semnal că în Galați trebuie să se miște ceva".

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Iulian-Gabriel-Panainte-200998074030660/

Claudiu-Dorin Tudurache

🟨 Am 34 de ani, sunt născut și crescut în Galați, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport.
🟦 Am performat în sport fiind cooptat în echipa lotului național de atletism, unde am avut ocazia să particip la multe competiții la nivel național și internațional.
🟨 În prezent, sunt student în anul IV al Facultății de Inginerie, specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.
🟦 Consider că la începutul profesiei este necesar să ne gândim cum ne clădim o carieră, să investim în noi, să studiem, să dorim că ceea ce facem să devină important. Pentru că este important ca "la început să investim în noi pentru ca mai apoi să putem crește", este o vorbă bătrânească "culegi ce semeni".
🟨 Tinerii gălățeni au nevoie de locuri de petrecere a timpului liber, aici în orașul lor. Nu vreau să mai trăim în „orașul roșu”. Vreau să trăim în orașul nostru, al gălățenilor. Schimbarea pe care o așteptăm cu toții după cei 30 de ani de guvernare haotică, va începe aici, la Galați, din data de 27 septembrie 2020".

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/Tudurache-Claudiu-114351723724223/

Adriana Pațilea

🟨 "Se spune că un popor fără tineri entuziaști, culți și cu dragoste de țară, este pierdut pentru totdeauna. Sunt încrezătoare în forța tinerilor, în forța oamenilor care au urcat treaptă cu treaptă pentru ca astăzi să reprezinte viitorul.
🟦 Am 25 de ani și sunt absolventă a facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați și a unui master în "Modelare și Simulare în Ingineria Mecanică".
În prezent sunt inginer în cadrul unei firme private din domeniul construcțiilor navale și îmi propun să contribui la schimbarea radicală în bine a orașului și să reprezint sprijinul și vocea tinerilor în Consiliul Local al orașului Galați.
🟨 În cadrul mandatului meu, voi aborda problemele tinerilor și voi încerca să reprezint interesele lor. Îmi propun să găsim soluții fiabile pentru a facilita dezvoltarea eficientă a orașului nostru. În acest sens, voi pune accent pe promovarea turismului. De asemenea, am în vedere amenajarea spațiilor de relaxare pentru tineri, precum și modernizarea locurilor care, în ultimii 30 de ani, se află într-o continuă stare de degradare.
🟦 De-a lungul timpului, am participat la numeroase acțiuni civice și manifestații, iar printre cele mai importante se numără cele axate pe campanii de ecologizare, campanii de informare a cetățenilor cu privire la anumite aspecte administrative, organizarea și coordonarea unor seminarii de tipul "Cafeneua Liberală". La fiecare dintre acestea, precum și la alte evenimente și acțiuni umanitare, tinerii din Galați au participat într-un număr extraordinar de mare. În plus, am reușit, pe această cale, să dezvolt o latură creativă și organizatorică.
🟨 Pot să spun, așadar, că am atât dorința, cât și cunoștințele necesare pentru a atinge acest țel și că, împreună cu toți cei care vor dori să se implice, pot contribui într-un mod decisiv la dezvoltarea orașului nostru.
🟦 Viitorul aparține tinerilor, iar aceștia vor fi reprezentați de o tânără ambițioasă care își dorește o schimbare, care își dorește să nu părăsească orașul și care își propune să oprească migrația tinerilor spre marile orașe ale țării, multe dintre acestea administrate de liberali."

Mihaela Culeașcă

🟨 "Am 32 de ani, sunt căsătorită și mama unui băiețel! De profesie sunt economist, cu experiență în resurse umane și implementarea proiectelor cu fonduri europene. Sunt născută în Galați și deși unii din jurul meu au plecat, eu am ales să rămân pentru că cred în potențialul tinerilor gălățeni.
🟦 Am susținut și voi susține, implicându-mă cu toate resursele în orice activitate care este pentru binele comunității gălățene!
🟨 Sunt membră a Partidului Național Liberal din 2008, vicepreședinta Tineretului Național Liberal Galati, în prezent, mișcare care mi-a adus o schimbare de atitudine!
🟦 Sunt onorată să fac parte dintr-o echipă competentă care susține dezvoltarea municipiului și care va contribui la transformarea acestuia intr-un oraș departe de amenințări la integritatea cetățenilor"

Gabriela Grecu

🟨 "Sunt profesor în mediul preuniversitar cu o experiență de peste 20 de ani. Am fost mentor, de-a lungul timpului, multor generații de elevi, îndrumându-i în formarea și alegerea carierei școlare si profesionale.
🟦 Sunt prim-vicepreședinte al Organizației Femeilor Liberale - municipiul Galați și vicepreședinte al Biroului Politic Local, filiala Galați. M-am implicat cu determinare și asumare în activitățile acestora, reușind să cunosc mai bine comunitatea locală.
🟨 În calitate de consilier local voi avea următoarele priorități: susținerea dezvoltării economice și corelarea învățământului cu mediul de afaceri pentru a opri plecarea tinerilor din oraș; îmbunătățirea infrastructurii mediului de învățământ preuniversitar; facilitarea accesului la educație pentru copiii din grupurile vulnerabile; susținerea performanței școlare, precum și a formării continue a cadrelor didactice; colaborarea eficientă între școli și instituții locale.
🟦 Sunt și voi fi mândră întotdeauna că sunt gălățeancă!"

Paul - Adrian PASCU

🟨 "Am 25 ani și sunt absolvent al Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Am urmat cursurile a două mastere în domeniile Arhitectură Navală și Modelare și simulare în inginerie mecanică. În prezent sunt înscris la programul doctoral al Facultății de Inginerie și profesez la o firmă din domeniul construcțiilor navale.
🟦 Sunt un tânăr perseverent și dedicat dezvoltării profesionale și personale. Îmi doresc să contribui la implementarea de proiecte viabile pentru tinerii gălățeni care își doresc să investească în dezvoltarea lor personală și profesională".

Adrian NEDELCU

🟨 "Am absolvit cursurile facultății de Agricultură din cadrul USAMV București iar în prezent lucrez ca și inginer agronom într-o fermă din aproprierea orașului.
🟦 Unul dintre "defectele" mele profesionale este că asociez foarte ușor câmpul pe care îl lucrez cu orașul în care locuiesc, de aceea îmi doresc să trăiesc într-un oraș verde, cu locuitori sănătoși și potențial de productivitate ridicat.
🟨 Dorința de a rămâne în orașul natal după terminarea studiilor m-a determinat să candidez pentru Consiliul Local. Consider că putem avea un viitor frumos în Galați acordând o mare atenție dezvoltării tinerilor și prețuind comoara rămasă, bătrânii."

Teodor-George ALUPOAEI

🟨 "Sunt licențiat în economie și cu un master în administrarea afacerilor, finalizat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității "Dunărea de Jos". Militez pentru asumarea de către municipiul Galați a acordului de la Paris pentru dezvoltarea durabilă a comunității.
🟦 Am 28 de ani, născut și crescut în Micro 19, cartierul cu care mă mândresc, că m-a crescut și m-a format în omul de astăzi. De peste 10 ani de zile sunt implicat activ în tot ce se întâmplă în comunitatea gălățeană, și din 2017 am luat decizia de a intra în Partidul Național Liberal pentru ca vocea mea și a tinerilor din jurul meu, să se facă auzită, pentru a aduce în prim plan problemele tinerilor și să venim cu soluții concrete de rezolvare a acestora.
🟨 Sunt de profesie economist, am experiență profesională acumulată ca și manager bancar în mai multe multinaționale din domeniu, având la acest moment peste 5 ani în domeniul bancar pe diferite poziții.
🟦 Experiența politică în cadrul Partidului Național Liberal a început în cadrul structurii de Tineret unde am participat la numeroase programe de perfecționare, programe de excelență în politică unde am avut ocazia să discut problemele economice cu care se confruntă România și județul nostru cu persoane remarcabile; am participat la conferințe și școli politice ce au avut ca obiectiv principal pregătirea tinerilor pentru o noua generație în politică. La acest moment sunt secretar general al organizației de tineret a municipiului Galați și din 2019 sunt membru în Biroul Politic Local al Organizației Municipale a Partidului Național Liberal - filiala Galați.
🟨 Am experiență în mediul economic și îmi doresc să fiu o voce neîntreruptă a tinerilor și a comunității gălățene și să ajut la readucerea bunăstării în rândul cetățenilor orașului nostru, să readucem orașul la pontențialul pe care cu toții știm că l-a avut în perioada interbelică."

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/AlupoaeiTeodor/

Alexandru-Gabriel ȘERBAN

🟨 "Sunt liberal declarat, implicat în politică de tânăr, dar înainte de toate funcțiile, sunt gălățean. Sunt un om care a ales să se implice pentru dezvoltarea orașului.
🟦 Fac parte din generația tânără, cea cu cele mai multe posibilități de a pleca din acest oraș. Am ales, totuși, să rămân aici, în locul în care m-am născut și în locul unde se află familia mea. Precum multă lume, mă uit cu jind la orașele din vest și îmi doresc ca Galațiul nostru să arate la fel.
🟨 Am decis să mă implic în politică, știind că puterea schimbării stă și în mâinile mele. M-am implicat în diferite proiecte de dezvoltare pentru tineri, știind că forjând o bază puternică, copiii noștri se vor putea bucura de aceleași lucruri în viitor. Am rămas pentru a crea o viață mai bună pentru familia mea și pentru familiile gălățenilor.
🟦 O comunitate este ca o familie, iar comunitatea gălățeană poate să genereze schimbare. Orice familie mare colaborează pentru binele comun. Așa ar trebui să se comporte gălățenii și, cu siguranță, așa ar trebui să gândească politicienii.
🟨 De profesie sunt inginer naval, un statut deloc atipic pentru orașul nostru aflat la Dunăre, iar în prezent sunt director general al Administrației Porturilor Dunării Maritime. Am experiență atât în mediul privat, cât și în sectorul public. Această ambivalență fiind un atribut esențial pentru persoanele care doresc să stea la masa negocierilor și care trebuie să înțeleagă toate aspectele ce formează o societate sănătoasă.
🟦 Candidez la Consiliul Local Galați pentru că știu că am determinarea necesară să transform orașul într-unul locuibil, într-unul demn de locuitorii pe care-i are. Orașul nostru are de toate, are potențial, are Dunăre Maritimă, are Universitate, are o societate civilă puternică și are oameni frumoși. Vreau ca ai mei copii să rămână în Galați, vreau să fie mândri că sunt gălățeni și vreau să vadă culoare în orașul nostru.
🟨 Cred, cu tărie, că lucrând împreună putem aduce schimbarea și putem crea un viitor mai bun pentru tinerii Galațiului".

➡️ Pagina de Facebook a candidatului: 👉 https://www.facebook.com/serbanalexandrugabrie/

Ionuț OANCĂ

🟨 Am 33 de ani și am ales să intru în politică de la vârsta de 19 ani, pentru că știu că doar dacă mă implic pot contribui la dezvoltarea orașului în care locuiesc.
🟦 Sunt absolvent al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, lucru care mi-a dat curajul să pătrund în lumea antreprenoriatului încă de pe băncile facultății.
🟨 Sunt o persoană dinamică și foarte activă, și îmi doresc să iau parte la implementarea planului de guvernare locală propus de #PNLGalați pentru dezvoltarea orașului în perioada următoare.
🟦 Astăzi sunt mândru că pot face parte din această echipă tânără alături de care am crescut și care își dorește cu ardoare o schimbare a orașului #Galați.